Finne noen oppskrift her

Gome fra Jæren

Ingredienser

2 l TineMelk Hel
7.5 dl TineMelk Skummet Kultur
15 egg
250 g sirup, lys
125 g brunt sukker
250 g sukker



Slik gjør du

Kok opp H-melken i en stor kjele. Visp lett sammen kulturmelk og egg og rør blandingen forsiktig inn i den kokende melken.
Kok opp igjen og slå av ca. 1/2 l. myse, og legg deretter i resten av ingrediensene (sirup, kandisukker og sukker) på toppen av gryta uten å blande i massen.


Alt småkokes deretter i minst 2 timer. Avkjøles før servering.
Gome fra Jæren er godt med lefse til.
Oppskriften er innsendt av Knut Harald Håland. Og han skriver følgende:
Her kommer oppskrift på Gome vi bruker og har brukt på Jæren så lenge jeg kan huske. Oppskriften er opprinnelig fra en gammel dame som har kokt mye god gome i sin tid, men som ikke er blant oss lenger. Nå er det vi på 50+ som må overta!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar