Finne noen oppskrift her

Helstekt ytrefilet av elg

Ingredienser
1 ytrefilet av elgkjøtt
3 ss TINE Ekte Meierismør
1 ts salt
½ ts pepper
6 einebær
Kantarellsaus:
2 beger TINE Crème Fraîche Lett
3 dl stekt kantareller
1 ss tyttebærsyltetøy , eller gele av rognebær
Tips
Mørt og smaksrikt kjøtt av ytrefilet i fløyelsmyk kantarellsaus gjør gjestene godt.






Slik gjør du
Brun ytrefileten i smør i en jerngryte på høy temperatur. Skru ned temperaturen til det laveste og krydre med salt, pepper og knust einebær. Etterstek ytrefileten under lokk til steketermometeret viser en kjernetemperatur på 55-60 graderC.
Ta opp ytrefileten og la den hvile i 15 minutter før den skjæres opp. Lag saus av den kraften som har samlet seg i gryten.
Kantarellsaus:
Ha TINE Lett Crème Fraîche i gryten hvor det er en del stekesjy. Rør inn de stekte kantarellene og syltetøy eller gele. Smak godt til med salt og nykvernet pepper.
Ved servering:
Skjær ytrefileten opp i tynne skiver og server med kokte grønnsaker, fløtegratinerte poteter og kantarellsaus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar