Finne noen oppskrift her

Elgkjøttkaker

Ingredienser
1 kg kjøttdeig av elg
2 ts salt
2 egg
1 ts pepper
1 ts revet muskat
3 ss potetmel
1 ts bakepulver
3 dl TineMelk Lett
500 g medisterfarse (spedd)
Til steking:
4 ss TINE Ekte Meierismør
Saus:
3 ss hvetemel
2 dl vann
2 beger TINE Lett Crème Fraîche Sjampinjong



Slik gjør du
Rør elgkjøttdeigen seig med salt. Ha i eggene, ett av gangen og rør godt. Krydre med pepper og malt muskat. Tilsett potetmel og bakepulver. Spe med melk, litt etter litt. Rør godt sammen. Bland inn medisterdeigen til slutt.
Form kjøttkaker med en våt skje og stek dem i smør på begge sider på høy temperatur. Ha de ferdigstekte kjøttkakene i en gryte. Kok ut stekepannen med litt vann mellom hver steking og slå det over de ferdigstekte kjøttkakene.
Når alle kjøttkakene er stekt, settes kjelen på platen og kjøttkakene får trekke på svak varme i 15 minutter.
Saus:
Hell sausen rundt kjøttkakene i en egen kjele. Rør ut hvetemel i vann og spe sausen med denne jevningen. Rør inn TINE Lett Crème Fraîche Sjampinjong og smak godt til med salt ig nykvernet pepper.
Ved servering:
Server elgkjøttkakene med kokte poteter, brokkoli, rosenkål og tyttebær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar